Ciorba de salata verde

de Anamaria7 in Ciorbe, 21 Feb 2011 | 10034 vizualizari

 

Dor de vara... Una dintre ciorbele preferate ale familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • 6 capatani de salata verde
  • 2 cepe
  • 100gr slanina
  • 300-400ml lapte
  • 2 oua
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Frunzele de salata se desfac, se spala bine si se taie in bucati mai mici, apoi se presara doua lingurite de sare si se amesteca bine.

Slanina se taie in bucatele mici si subtiri si se caleste in oala, fara a adauga grasime. Se lasa pana cand se prajeste bine. Apoi adaugam ceapa calita, iar cand a devenit sticloasa turnam peste salata si amestecam. Lasam sa se caleasca si salata dupa care turnam apa. Cata apa, depinde de cat de luuunga vrem ciorba :) Nu uitam ca urmeaza sa adaugam si laptele!

Dupa ce salata a fiert, adaugam laptele si potrivim gustul cu sare.

La sfarsit, din cele doua oua batute si condimentate cu sare si piper facem o paparada pe care o taiem in bucatele mici si o adaugam in ciorba.

TIPS-URI

1

Cantitatea de lapte o alege fiecare in functie de preferinte.

2

Se serveste acrita cu otet sau suc de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Anamaria7 1

22.02.2011, 10:24

primeeeeeesti, cris! o portie virtuala numai pentru tine

alinutzika 1

27.02.2011, 00:50

cea mai buna ciorba de primavara...

Panacris 1

24.04.2013, 18:11

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu afumatura